Wie is Eweka

Eweka Internet Services werd opgericht in 2001 te Alkmaar. Eweka Internet Services is een kwaliteitsgerichte internet service provider, gespecialiseerd in het aanbieden van een hoogwaardige Usenetdienst voor consument gebruikers vanuit ons eigen datacenter in Amsterdam.

Als klant van Eweka kunt u, zonder gebruik te maken van externe partijen, toegang krijgen tot Usenet. Met Eweka werkt u met ons in-house team en niet met een externe derde partij.

Eweka bezit inmiddels een zelfstandig opgebouwd en beheerd netwerk met POP-locaties in Amsterdam, Londen, Frankfurt e.a., wat garant staat voor vaste en stabiele verbindingen. In aanvulling op ons eigen netwerk gebruiken we ook diensten van onze professionele partners over de hele wereld. Wij beheren onze eigen routeringen en ip-adressen. Wij zijn een Local Internet Registry (LIR) op Reseaux IP Europeens (RIPE) en hebben ons eigen AS-nummer.

Informatie

Eweka Internet Services biedt u de snelste en meest betrouwbare toegang tot Usenet. Op ons Usenetplatform krijgt u de hoogst mogelijke kwaliteit van nieuwsgroepen en momenteel verbinden we u met ruim 125.000 nieuwsgroepen inclusief alle alt.binaries groepen, en we hebben meer dan 350 TB redundante online opslag in ons datacenter.

De Eweka Internet Services diensten worden geleverd door onze eigen supersnelle backbone in Nederland. Op dit moment hebben wij meerdere 10-gigabit/s uplinks met zowel de Amsterdamse Internet Exchange (AMS-IX) als de Nederlandse Internet Exchange (NLIX). Dit alles in tegenstelling tot buitenlandse nieuwsservers en andere aanbieders. Ook hanteren we geen datalimiet, waardoor u onbeperkt van onze dienst gebruik kunt maken.

Eweka Internet Services heeft een volledig redundante storage backend en frontend om onderbrekingen te minimaliseren. Met onze redundante routering en uplinks naar het internet kunnen we vaak storingen die buiten ons eigen netwerk ontstaan omzeilen.

We bieden momenteel tot 4902 dagen retentie in alle nieuwsgroepen.

Eweka Internet Services biedt u de beste compleetheid percentages in de industrie, en we hebben rechtstreekse verbindingen met alle professionele Usenetproviders in de wereld. We hebben ook rechtstreekse verbindingen met vrijwel alle USP's in Nederland voor de uitwisseling van gegevens, zodat postings die op andere servers zijn gedaan altijd zullen aankomen bij Eweka Internet Services.

Ons netwerk

Het succes van onze diensten is afhankelijk van de betrouwbaarheid en kwaliteit van de service die wij bieden aan onze gebruikers. Daarom is bij Eweka Internet Services de kwaliteit van ons netwerk de hoogste prioriteit.

In tegenstelling tot anderen in de markt beheren wij onze eigen transatlantische backbone inclusief glasvezelverbindingen. Wij gebruiken uitsluitend de hoogste kwaliteit apparatuur van het merk Foundry Networks.

Omdat we onze eigen backbone beheren zijn we minder afhankelijk van zogenaamde transit- of upstreamproviders, en daarom in staat om een uitmuntende internetverbinding te leveren. U beschikt altijd over de kortste routes, zeer lage ping-tijden, de hoogst mogelijke snelheid en u bent minder afhankelijk van derden. Mocht een verbinding uitvallen, dan wordt een alternatieve route automatisch gekozen omdat alle verbindingen redundant zijn. Dit stelt ons in staat om u de meest stabiele downloadverbindingen in de markt te bieden.