Wat is Eweka?

Eweka is een Usenet-provider die gespecialiseerd is in de hoogste kwaliteit Usenet-diensten voor consumenten. We zijn trots op ons aanbod van de hoogste Usenet snelheden in Europa, met hoge kortingen.

Als klant van Eweka heb je nooit te maken met een externe partij om toegang te krijgen tot Usenet. Met een zelfgebouwd en beheerd netwerk met POP-locaties in onder anderen Amsterdam, Londen, Frankfurt, wij garanderen solide en stabiele browse mogelijkheden.

Naast ons eigen netwerk beheren we ook onze eigen routings en IP-adressen, zijn we geregistreerd als een Local Internet Registry (LIR) bij Réseaux IP Européens (RIPE) en hebben we een eigen autonoom systeemnummer (AS-nummer), zodat we al onze gebruikers volledige privacy en bescherming kunnen bieden voor hun accounts.

Ons Usenet-netwerk

Hier bij Eweka is de kwaliteit van ons Usenet-netwerk onze hoogste prioriteit en zijn we trots op de betrouwbaarheid van onze service en onze 5815+ dagen van groeiende binaire en tekstretentie.

In tegenstelling tot andere aanbieders, beheren we eigenhandig onze eigen trans-Atlantische Usenet backbone en gebruiken we uitsluitend de hoogste kwaliteit glasvezelapparatuur van Foundry Networks en garanderen zo de hoogst mogelijke snelheden.

Dit onderscheidt ons van zogenaamde transit en upstream Usenet-providers of resellers, omdat we in staat zijn om de best mogelijke Usenet-verbinding te bieden, evenals de kortste routes, de laagste pingtijden, de hoogste snelheden en de meest stabiele Usenet verbindingen.